Anemia hemolitică cu anticorpi de tip rece

[Total: 0    Average: 0/5]

Diagnosticul anemiei hemolitice cu anticorpi de tip rece se poate face dacă prezența anticorpilor de tip rece în ser este confirmată de testele de specialitate. Simptomele clinice și de laborator legate de anemie, hemoliza celulelor roșii și coexistența unei boli primare responsabile de inducerea producției de anticorpi pot fi utile în diagnostic.

Sângele periferic prezintă anemie moderată, conglomerarea de celule roșii observate în frotiu, pseudo macrocitoză și creșterea numărului de retiulocite. Alte studii suplimentare prezintă valori crescute ale bilirubinei neconjugate, concentrații plasmatice scăzute sau absența haptoglobinei, creșterea activității serice a enzimei LDH (un compus derivat din defalcarea eritrocitelor).

Sa observat, de asemenea, o excreție crescută a urobilinogenului în urină și a stercobilinogenului în fecale. Durata de viață a eritrocitelor scade și rezistența lor osmotică scade. Alte forme de anemie hemolitică, care nu sunt legate numai de procesele imunologice, sunt luate în considerare în diagnosticul diferențial. Descompunerea celulelor roșii este altfel asociată cu simptome clinice și de laborator similare cu cele ale proceselor autoimune.

Tratamentul anemiei hemolitice cu anticorpi de tip rece

Anemia hemolitică cu anticorpi de tip rece este tratată în mai multe moduri. În primul rând, boala de bază trebuie tratată, ceea ce poate garanta un tratament.

În plus, evitați hainele reci și calde. În plus, se utilizează medicamente imunosupresoare și citostatice (eficiente la unii pacienți în asociere cu glucocorticosteroizi): ciclofosfamida sau cloramida. Rituximab poate fi administrat din alte preparate farmacologice.

În cazurile severe de anemie hemolitică cu anticorpi de tip rece, se recomandă plasmefereza (curățarea plasmei) pentru a reduce nivelul anticorpilor IgM din ser, dar această metodă este asociată cu un efect terapeutic pe termen scurt, de obicei durează aproximativ 5 zile. Auto-terapia cu glucocorticosteroizi și excizia splinei nu este eficientă în acest tip de anemie hemolitică.

Prognoza anemiei hemolitice cu anticorpi de tip rece

Prognoza anemiei hemolitice cu anticorpi de tip rece este dificil de determinat și depinde în principal de severitatea simptomelor asociate cu boala de bază. Anemia hemolitică cu anticorpi de tip rece poate fi vindecată și nu lasă consecințe permanente în organism.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 689
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*