Boala lui Darier Este o boală dermatologică rară

[Total: 0    Average: 0/5]

Boala lui Darier este o boală dermatologică rară care este asociată cu cheratoză anormală în interiorul și în exteriorul foliculilor de păr. Leziunile cutanate sunt împrăștiate și se iau sub formă de bulgări și adesea se îmbină pentru a forma focare mai mari ale bolii.

Cauzele acestor anomalii sunt genetice, iar boala lui Darier este moștenită într-o manieră autosomală dominantă. Barbatii sunt putin mai afectati. Apariția leziunilor cutanate este adesea provocată de razele ultraviolete și leziunile mecanice, cum ar fi zgârierea intensă datorită pruritului puternic.

Simptomele bolii lui Darier

Boala lui Darier se caracterizează prin prezența unor bulgări fine de culoare maro, care se combină pentru a forma focare mai mari ale bolii. Localizarea leziunilor cutanate este în principal zona seboreică a trunchiului și a feței. În curbe și îndoiri, se găsesc și exudate și uneori bule.

În plus, pielea membrelor inferioare este modificată semnificativ și apar inflamații și inflamații ale pielii. Schimbările din partea din spate a mâinilor seamănă cu sfarcurile plate. În plus, în jurul gurii de transpirație ale mâinilor și picioarelor există mici găuri caracteristice. Simptomele generale pot include mâncărimi, dar rareori sunt foarte severe. Uneori se observă bulgări albe pe membranele mucoase ale cavității bucale.

Diagnosticul bolii lui Darier

Diagnosticul se bazează pe caracteristicile clinice ale bolii lui Darier. Examinarea histologică, în care se constată prezența lacunelor deasupra stratului bazal al epidermei și a celulelor modificate din părțile superioare ale epidermei, este decisivă. Diferențierea exclude eczema seboreică și pemfigul slab al lui Hailey.

Tratamentul bolii lui Darier

Efectele benefice ale tratamentului cu Darier sunt obținute prin administrarea de retinoizi aromatici. Din nefericire, ameliorarea clinică rapidă sau chiar încetarea completă a modificărilor nu este permanentă – după întreruperea administrării agenților farmacologici, acestea se recidivează. În plus, trebuie luate măsuri pentru a proteja împotriva efectelor dăunătoare ale luminii solare.

În cazurile de boală a lui Darier care apar cu prurit semnificativ crescut, se administrează preparate hidroxizice, care adesea provoacă o îmbunătățire clinică semnificativă asociată cu dispariția leziunilor cutanate.
Mariusz Kłos

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*