Cele mai frecvente alergeni sunt Bialka Mleka Krowiego (Cow’s Milk Bell).

[Total: 0    Average: 0/5]

În general, reacțiile alimentare toxice nedorite sunt împărțite în alergii alimentare, intoleranțe alimentare și pseudo-alergii (în timp ce reacțiile toxice sunt legate de acțiunea agentului otrăvitor alimentar). Alergia alimentară este o condiție în care simptomele sunt asociate cu mecanisme imunologice.

Apariția acestui tip de alergie depinde de m. printre alții de la factorii genetici care tind să provoace simptome, dar și de la nutrienți, în special proteine. Alți factori care favorizează dezvoltarea bolii includ concentrația crescută a imunoglobulinelor din clasa E, hrănirea copilului de la naștere cu laptele de vacă, infecțiile gastro-intestinale (diareea virală și bacteriană) și condițiile de imunodeficiență.

Cele mai frecvente alergeni sunt proteine din lapte de vacă, ouă, făină, pește, nuci și soia. O caracteristică caracteristică a alergiilor alimentare este diversitatea în ceea ce privește semnele clinice și evoluția.

Simptomele alergiilor alimentare

Alergia gastrointestinală se manifestă în afecțiuni ale diferitelor organe și sisteme (nu numai provocând modificări legate de tractul gastrointestinal). Pielea este afectată de erupții cutanate caracteristice dermatitei atopice, urticarei și edemului vascular – varietatea schimbărilor este remarcabilă. Astma, rinita cronică, infecțiile urechii medii și alte boli pot apărea în tractul respirator.

Anomaliile din tractul gastro-intestinal se manifestă în principal prin diaree cronică, colită sau așa-numita „colită”. boala intestinului eozinofil. Alte manifestări pot include un șoc anafilactic care pune viața în pericol, cu un set complet de simptome caracteristice, precum și probleme psiho-neurologice, cum ar fi migrene, tulburări de somn, disfuncții emoționale.

Simptomele alergiilor alimentare se pot dezvolta în câteva minute sau cu o întârziere de 1-2 ore după ingestia de alimente alergene. Primul simptom este de obicei mâncărime la nivelul gurii și gâtului. Pacienții subestimă adesea simptomele care sunt imediat urmate de simptome în tractul gastro-intestinal (diaree, vărsături, dureri abdominale), piele sau sistemul respirator (strănut, răgușeală, contracție bronșică).

Detectarea alergiilor alimentare

În diagnosticul alergiilor alimentare, istoricul familial al bolilor atopice este important. Examinarea pacientului indică apariția simptomelor de alergie, dermatită. În plus, testele cutanate joacă un rol important în procesul de diagnosticare (la sugari, ele pot fi falsificate).

Cu toate acestea, singurele teste concludente sunt testele provocatoare, care constau în eliminarea produsului dăunător din alimente timp de 4 săptămâni, până la dispariția simptomelor și reintroducerea acestuia în cantități mici (datorită riscului de a dezvolta o reacție alergică severă , aceste teste trebuie efectuate într-un spital).

Diferențierea alergiilor alimentare ia în considerare intoleranța la lactoză, boala viscerală, inflamația intestinală, sindroamele de malabsorbție, sindromul intestinului iritabil, defectele anatomice intestinale și diferite boli care apar cu deficiențe imunologice și un răspuns imunitar slăbit al organismului.

Tratamentul alergiilor alimentare

Principiul de bază în tratamentul alergiilor alimentare este stabilirea unui diagnostic, care ar trebui să fie fără echivoc, deoarece folosirea dietei de eliminare, ca metodă de bază pentru tratamentul și prevenirea reapariției bolii, este dificilă, împovărătoare și adesea asociată cu costurile ridicate ale unui astfel de tratament.

Dieta poate duce uneori la malnutriție pentru sugari și copii. La sugari, se utilizează cazeină hipoalergenică sau hidrolizate de zer în locul laptelui. Laptele de capră nu trebuie administrat. De asemenea, este o greșeală de a elimina multe alimente, cu excepția cazului în care există indicații clare în acest sens. Medicamentul de alegere în cazul unei reacții anafilactice este adrenalina.

Antihistaminicele au unele efecte benefice asupra pielii și simptomelor orale, dar nu trebuie utilizate ca supresoare anafilactice atunci când dieta nu este urmată. Nu sa dovedit încă că imunoterapia cu alergeni alimentari ameliorează simptomele alergiilor alimentare.

Prevenirea alergiilor alimentare

Dacă bebelușii alăptați prezintă simptome de alergie alimentară, mamei ar trebui mai întâi să i se administreze o dietă eliminatoare (în special laptele, ouăle și nucile). Dacă tulburarea persistă, trebuie administrată formulelor cu o rată ridicată de hidroliză a proteinei la copil.

În familiile cu un risc ridicat de boli atopice, copiii trebuie alăptați doar o jumătate de an (dacă nu este suficient, trebuie hrăniți cu produse hipoalergenice) și în timpul perioadei în care mamele care alăptează ar trebui să elimine alergenii puternici din dieta lor.

Alimentele solide sunt introduse numai după ce copilul a terminat 6. Este posibil să porniți laptele de vacă numai după următoarea jumătate a anului, iar la ouă, pește și nuci atunci când copilul are peste 2 ani. Expunerea copiilor la alergenii prin inhalare ar trebui, de asemenea, redusă (de exemplu, prin reducerea expunerii copiilor la alergenii prin inhalare). fum de țigară, praf domestic, păr de companie).
Mariusz Kłos

– Pediatrie „, ediția științelor Krystyna Kubicka, Wanda Kawalec, editura medicală PZWL, Varșovia.
– Allergologie „, Niels Mygind, Ronald Dahl, Soren Pedersen, Kristian Thestrup-Pedersen, ed. ediție pol. Jerzy Kruszewski, Wojciech Silny, ed.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*