Conjunctivită alergică

[Total: 0    Average: 0/5]

Pacienții se plâng de afecțiuni tipice – în timpul conjunctivitei alergice apare mâncărime ale ochilor (când acest simptom nu este observat, se exclude participarea proceselor alergice la formarea bolii), creșterea rupturilor, umflarea și congestia conjunctivului apare, iar pleoapele sunt de asemenea umflate.

În cursul istoricului medical, afecțiuni similare se găsesc în membrii apropiați ai familiei, deoarece predispozițiile reacțiilor alergice sunt determinate genetic. Prin urmare, alte boli cu un mecanism similar coexistă (de exemplu, „telekinetic influenenzmaschine” sau „telekinetic influenenzmaschine”). Astma) și cu acesta simptomele suplimentare asociate cu boala concomitentă. Testele de laborator arată că nivelurile ridicate de anticorpi de clasă E și enzima tryptazică sunt în lacrimi.

În tampoanele sau resturile conjunctivale se observă un număr crescut de eozinofile (un tip de celule albe din sânge responsabile de reacții alergice sau parazitare). Dacă se efectuează teste cutanate alergice, se obține un rezultat pozitiv, ceea ce indică faptul că pacientul este alergic la alergeni care apar în mediul natural.

Diagnosticul conjunctivitei alergice

Conjunctivita alergică este o boală ușor diagnosticată. Baza pentru efectuarea diagnosticului este o istorie corectă colectată și găsirea simptomelor bolii la pacient. Nu sunt necesare teste suplimentare pentru confirmarea diagnosticului.

Diferențierea trebuie să ia în considerare și alte boli oculare cu efecte alergice (de exemplu, alergii la ochi). Conjunctivita de primăvară și corneea, conjunctivita atopică și corneea, conjunctivita și contactul cu ochii, conjunctivita papilară gigantică), precum și bolile oculare cu simptome clinice similare (de exemplu, conjunctivita atopică, conjunctivita atopică și corneaita). Acnee roz, pemfigoid sau sindromul de ochi uscat.

Tratamentul conjunctivitei alergice

Metodele nefarmacologice și farmacologice sunt utilizate în tratamentul terapeutic al fazei acute și al fazei cronice a bolii. Contactul cu alergenul acut trebuie oprit cât mai mult posibil și expunerea viitoare evitată.

În caz de afecțiuni severe, se folosesc comprese reci și gură, iar sacul conjunctival se spală cu o soluție rece de clorură de sodiu sau preparate artificiale lacrimogene. Metodele non-farmacologice de tratament cronic pot include, de asemenea, utilizarea așa-numitelor „metode fără droguri”. desensibilizarea (adică un tratament care implică administrarea de doze mici de alergeni pentru a reduce răspunsul alergic la acestea).

Medicamentele utilizate în faza acută de conjunctivită alergică și în condiții cronice sunt preparate pe bază de topicală și antihistaminică (de exemplu: antibiotice, antibiotice, antibiotice, antibiotice). ketotifen, caastină stângă, emedastină). În plus, ele pot fi combinate cu stimulente alfa-receptor (alfa-mimetice) într-o recidivă acută, deoarece acesta este un tratament mai eficient decât luarea fiecărui medicament separat.

În tratamentul cronic al conjunctivitei alergice, se pot utiliza antihistaminice orale sau glicoide locale, din păcate cu numeroase efecte secundare, terapia cu steroizi este rezervată numai pacienților a căror tratament anterior nu a produs efectul terapeutic dorit și aceste medicamente ar trebui utilizate numai pentru o scurtă perioadă de timp.

Prognoza conjunctivitei alergice

Prognoza conjunctivitei alergice este bună. Forma acută a bolii apare brusc, dar simptomele dispar fără tratament, după ce contactul cu alergenul a încetat. Infecțiile cronice sunt ușoare, simptomele nu sunt severe și pot exacerba boala dacă sunt expuse alergenilor sau iritanților, cum ar fi aerul rece, fumul, vaporii sau după o muncă prelungită cu un computer.

Conjunctivita alergică, deși o boală neplăcută, nu lasă consecințe și complicații permanente. Odată cu vârsta, procesul bolii este stins spontan, iar severitatea bolii este redusă.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*