Curricula | Ghidul pentru începători – 8 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

[Total: 0    Average: 0/5]

De-a lungul anilor, lumea științifică a devenit din ce în ce mai interesată de diferite tipuri de medicamente pe bază de plante ayurvedice, care sunt folosite în scopuri medicale, cum ar fi curcuma. Motivul este că, deși oamenii care au trăit cu mii de ani în urmă (când au început practicile ayurvedice) nu aveau nicio tehnologie specială pentru a testa plantele, ei încă puteau afla care plante pe care le consumau erau bune pentru sănătatea lor și au fost rău pentru.Puteți aprecia pe deplin descoperirile uimitoare ale acestor oameni; mai ales după ce au cunoscut plante precum curcuma și toate beneficiile pe care le au. Vreți să aflați mai multe despre modul în care planta, atât de modestă, a devenit atât de populară cu cei mai buni specialiști în medicină și a citi mai multe despre lista răspunsurilor la cele mai frecvente întrebări ale oamenilor despre curcuma.

Ce este o curcuma?

Planta numită curcuma provine din cea mai sudică parte a Asiei, unde există mult soare și precipitații; se simte bine în pădurile tropicale. Se presupune că este de aproximativ un metru înălțime, numărând o singură tulpină cu o floare în mijloc.Dar realitatea este că se întâmplă doar într-o perioadă scurtă a anului. Pentru cea mai mare parte a sezonului în care trăiește curcuma (de fapt, a anotimpurilor, pentru că este o plantă perenească), ea are în interior doar un organ nelocuit în loc de o floare reală. Prin urmare, aceste frunze lungi lucioase, care se întind pe aproximativ un metru de-a lungul bazei, trebuie utilizate în scopuri de identificare de către colectori.

Frunzele de curcuma sunt înlocuitori aromatici și aromatici pentru frunzele de banane, motiv pentru care oamenii din această regiune asiatică le folosesc adesea pentru a împacheta bucăți de carne, legume și orez în ele. De asemenea, ele funcționează bine ca bază pentru orez special și deserturi de nucă de cocos.Cu toate acestea, cea mai valoroasă este rădăcina plantei, care este foarte căutată. Turmerica este strâns legată de planta de ghimbir. Deci, are un rizom rădăcină similar, care ajunge la o duzină de aproximativ centimetri lățime. Rădăcina curcuma are o culoare portocalie profundă, care este mai saturată decât rădăcina de ghimbir galben deschis.

Cum se procesează curcuma organică?

Este nevoie de aproape nouă luni pentru curcuma să ajungă la maturitate completă dacă este propagată folosind alte rădăcini curcuma, care este cel mai simplu mod de a obține. Dar acest proces de propagare reduce și numărul rădăcinilor care pot fi vândute.Este nevoie de mai mult de un an pentru curcuma din semințe să crească, deoarece durează mult timp pentru a dezvolta un sistem rădăcină suficient de mare și planta să devină bine stabilită. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că este bine dezvoltată este să ridicați ușor o parte din rădăcini fără a distruge oricare dintre plante. În acest fel, rădăcinile vor crește pur și simplu înapoi. Acest lucru este posibil mai ales datorită faptului că rizomii cresc pe orizontală la numai câțiva centimetri deasupra solului și nu pe verticală, ca o plantă cu un sistem de rădăcini diferit.

Deoarece majoritatea curcumelor a supraviețuit într-o singură regiune a lumii, este dificil să trimitem cantități mari de rădăcini în alte țări, dacă vrem să fie proaspete. Acest lucru se datorează în principal faptului că, din păcate, turmericul organic nu are o durată lungă de viață. Prin urmare, trebuie păstrată în mod corespunzător. Principala metodă de întreținere este deshidratarea sau uscarea. Acest lucru se face mecanic, deoarece curcuma din această regiune este prea umedă pentru ca metodele de uscare a aerului în exterior să fie eficiente. După uscarea curcuma, este zdrobit într-o pulbere fină, care este vândută pe scară largă în secțiunea condimente din majoritatea magazinelor de produse alimentare din întreaga lume.

Dar curcuma este de asemenea vândută în capsule, în aleea de suplimente, pentru cei care nu-i plac gustul. CzAsami rădăcinile curcuma sunt lăsate intacte, deoarece unii oameni le place să le mănânce în felul acesta; ele sunt, de asemenea, utilizate în unele culturi ca coliere în ceremonii de nunta speciale. Rădăcinile curcuma au un conținut ridicat de apă, deoarece acestea cresc într-o zonă foarte umedă. Astfel, ele pot fi, de asemenea, șterse într-o pastilă și drenate pentru a obține un curculum lichid. Lichidul este apoi amestecat cu lapte, îmbuteliat și vândut ca o băutură populară pentru consum.

Curcuma este bună pentru tine?

Pentru cei care iau în considerare consumul de curcumină, eticheta de compoziție care însoțește suplimentele sau băuturile curcuma pe care le cumpără va fi importantă.Turmerica este bogată într-un compus chimic numit „curcumin”, care vindecă corpul. Planta conține, de asemenea, multe alte substanțe nutritive și vitamine, cum ar fi:

  • celuloză
  • beta caroten
  • vitamina C
  • zinc
  • fier
  • niacina
  • calciu
  • antioxidanți
  • Potasiu.

Care sunt unele dintre beneficiile pentru sănătate ale curcumei?

Numărul de posibile beneficii pentru sănătate ale curcumei este atât de ridicat încât nu toate acestea pot fi menționate aici.Iată câteva dintre cele mai importante acțiuni pozitive, care, potrivit cercetătorilor medicali, pot avea o curcumă:

Atenuarea tulburărilor digestive

Curcuma poate atenua gazele, indigestia, anormalitatea stomacului si balonare, atat de multi medici au inceput sa o recomande pacientilor lor care doresc o alternativa mai sigura la medicamentele pe baza de alcool (OTC) pe baza de aluminiu, care sunt de obicei oferite pentru astfel de medicamente problemă de sănătate.De fapt, curcuma funcționează atât de bine încât unii oameni cu tulburări gastro-intestinale mai severe, cum ar fi sindromul de hipersensibilitate colorectală, iau adesea suplimente cu curcuma în fiecare zi timp de mulți ani pentru a preveni recăderile recurente.

Curcumin antiinflamator

Proprietățile antiinflamatorii ale curcumei sunt benefice pentru reducerea hipersensibilității sistemului imun la persoanele cu anumite tipuri de tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi artrita reumatoidă. Curcuma utilizată în artrita ameliorează durerea și disconfortul zilnic pe care oamenii cu această afecțiune cronică suferă de fiecare dată când încearcă să facă lucruri cu mișcări repetitive.Curcuma utilizată pentru artrită este, de asemenea, utilă în reducerea inflamației cauzate de leziuni sportive sau accidente sportive, deoarece tratamentul analgezic reduce umflarea și vânătaia cauzată de vătămare atunci când este luată intern sau folosită extern, în loc de rănire. De fapt, este bine să combinați aceste metode: persoana vătămată ar trebui să ia o doză mare de supliment înainte de a freca locul de vătămare cu pulbere de curcuma și apă.

Îmbunătățirea sănătății cardiace

Una dintre cele mai importante aplicații ale curcumei este îmbunătățirea sănătății inimii. Curcuma poate scădea nivelul colesterolului rău, poate preveni formarea plăcilor aterosclerotice în artere și chiar face ca celulele sanguine să fie mai puțin lipicioase, astfel încât nu există nici o șansă ca pacientul să obțină un cheag de sânge.

Tratamentul diabetului zaharat

Utilizarea curcuma sub formă de diabet zaharat devine tot mai frecventă, deoarece comprimatele curcuma contribuie la reducerea inflamației în organism, care afectează adesea persoanele cu diabet zaharat, datorită nivelului ridicat de zahăr din sânge. Această inflamație afectează arterele, ceea ce sporește șansele de a dezvolta boli de inimă.

Tratament pentru cancer

Ceaiul cu curcuma beneficiază atât pe cei diagnosticați cu cancer, cât și pe cei care prezintă un risc ridicat de a dezvolta cancerul. Acest lucru se datorează în principal numărului mare de antioxidanți pe care îl conține.Antioxidanții protejează celulele de stresul oxidativ cauzat de dieta necorespunzătoare, expunerea la stres și toxine. De asemenea, provoacă auto-distrugerea celulelor deteriorate, ceea ce împiedică replicarea acestora. Deoarece cancerul este cauzat de replicarea rapidă a celulelor, medicii consideră că curcuma poate preveni cancerul de prostată, sân, colon și piele.

Pierdere în greutate

Există puține informații despre rolul curcumei în scăderea în greutate, deoarece au existat puține cercetări științifice cu privire la efectele sale asupra pierderii în greutate. Cu toate acestea, unele studii arată că ajută la reglarea metabolismului.Acest lucru poate ajuta persoanele care au încercat să piardă în greutate de ani de zile din cauza unei tulburări metabolice cronice care afectează modul în care corpurile lor ard calorii.

Tratamentul afecțiunilor cutanate

Curcuma nu este folosită numai în interiorul comprimatelor. În cazul bolilor de piele, curcuma este utilizată pentru eczeme, psoriazis, acnee sau alte boli dermatologice, oferind multe beneficii externe.Aplicată pe piele, curcuma ajută la vindecarea rănilor și erupțiilor cutanate, precum și reduce umflarea, înroșirea și iritarea. Unele femei spun, de asemenea, că curcumina, care face parte din curcuma, conferă pielea lor o strălucire sănătoasă atunci când o pun pe față în fiecare zi.

Există alte cereri pentru curcuma?

Una dintre cele mai populare pulberi curcuma este un colorant natural pentru haine. De fapt, este atât de eficient în colorarea materialelor încât mulți oameni se luptă cu modul de a elimina umbra galbenă care a intrat în contact cu alte lucruri pe care nu voiau să le pată, cum ar fi covoarele, lenjeria de pat sau hainele.Restaurantele și fabricile de alimente folosesc curcumina cu curcuma pentru a cultiva alimentele care își pierd în mod natural culoarea datorită căldurii și aerului. Brânzeturile proaspete și proaspete, produsele din legume conservate și sosurile de portocale și galbene trebuie să aibă cel puțin puțin sprâncene pentru a le face să arate mai atractive.

Care este doza potrivita de curcuma?

Doza de curcuma trebuie să depindă de tipul de formă al substanței utilizate. Dacă o persoană mănâncă o rădăcină proaspătă, ei nu ar trebui să mănânce mai mult de un sfert din porțiunile lor, chiar dacă cu o ceașcă mică de ceai.O capsulă care conține până la 600 mg de rădăcină curcuma uscată în pulbere poate fi administrată de trei ori pe zi. În cazurile de tulburare severă a stomacului, această cantitate poate fi temporar crescută la 500 miligrame pe capsulă, administrată de patru ori pe zi.Dar această doză nu poate fi aplicată mai mult de câteva zile consecutive. Dacă se preferă curcuma lichidă, pot fi administrate până la 30 de picături pe zi sub limbă sau într-un pahar de apă ca o băutură curcuma. Această doză trebuie repartizată pe mai multe porțiuni pe parcursul zilei pentru obținerea celor mai bune rezultate. .Cei care nu pot găsi produse cu curcuma pentru că nu au un magazin alimentar sănătos în apropiere pot, de asemenea, să beneficieze de o linguriță de condimente într-un pahar de lapte cald în fiecare zi. Sau pot doar să stropească alimente cu el chiar înainte de a fi mâncat.

Efectele secundare ale curcuma

Din fericire, există foarte puține efecte secundare ale curcumei care pot apărea atunci când o persoană ia o substanță sub formă de supliment. Acesta este unul dintre motivele pentru care curcuma a fost folosită pentru a întări sănătatea – de ani de zile. Cu toate acestea, este important să menționăm că studiile privind curcuma au arătat că pot provoca un risc crescut de ulcere gastrice atunci când sunt utilizate la o doză prea mare. Acest efect secundar este cel mai frecvent întâlnit la persoanele cu probleme anterioare de stomac și intestin. Utilizarea curcuma pentru inflamație nu este, de asemenea, o idee bună, pentru că organismul are uneori nevoie de inflamație ca parte a procesului natural de vindecare a rănilor. Deci, oricine suferă de o boală care provoacă probleme de sănătate ar trebui să fie atentă – pentru că poate face situația să se înrăutățească.

Deoarece curcuma nu este ușor absorbită de către organism, suplimentele curcuma conțin piper negru ca aditiv. Piperul negru mărește capacitatea organismului de a absorbi curcuma atunci când este consumată simultan. Cu toate acestea, acest lucru poate fi dificil dacă luați alte medicamente prescrise, deoarece acest lucru vă poate afecta rata de absorbție.

Extractul de piper negru face ca unele medicamente să rămână în organism pentru un timp mult mai lung, datorită efectului asupra ficatului. Aceasta, la rândul său, poate duce la supradoze dacă pacientul continuă să ia medicamentul conform destinației. Din acest motiv, este important să consultați întotdeauna un medic înainte de a utiliza un curcuma care conține extract de piper negru în cazul diabetului zaharat.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, deși majoritatea mărcilor de suplimente cu curcuma inflamatorie au doar ingrediente comestibile, nu toate suplimentele, ele sunt într-adevăr sigure. Suplimentele curcuma nu sunt monitorizate de FDA. Alte ingrediente sunt adăugate ca umpluturi în CzAsami. Companiile le vând ca o modalitate de a-și spori profiturile. Este adesea cazul în care ingrediente periculoase, cum ar fi plumbul și arsenul, se găsesc în suplimentele „ayurvedice”, despre care se spune că au o curcumă pură. Alte metale grele sunt, de asemenea, adăugate la CzAsami. Și toate acestea pot avea un impact foarte negativ asupra corpului uman.

Suplimente cu curcuma

Curcuma are un efect foarte ușor asupra corpului, astfel încât rezultatele sale nu sunt întotdeauna vizibile imediat. De obicei durează aproximativ o zi sau două pentru ca curcuma să ajute la probleme gastro-intestinale, iritații ale pielii și inflamații.Este nevoie de o lună sau mai mult pentru ca o persoană să aștepte beneficiile pozitive ale curcumei pentru sistemul cardiovascular dacă acestea se luptă cu formarea de colesterol ridicat sau a plăcii aterosclerotice pe pereții arteriali. Acest timp poate fi redus prin utilizarea usturoiului ca acompaniament la chAsami.

Cu toate acestea, curcuma nu ar trebui să fie combinată cu alte medicamente pentru inimă sau cu diluanți sanguini, deoarece ar putea dilua prea mult sângele. Durata de timp în care trebuie să luați suplimente curcuma pentru a vedea efectele pierderii în greutate nu este măsurabilă, deoarece metabolismul fiecărei persoane este diferit.Au fost raportate câteva kilograme mai puțin în mai puțin de două săptămâni. Dar, din moment ce aceste rapoarte au venit de la oameni care nu au încercat să piardă în greutate, unii experți au descoperit că pierderea în greutate ar fi putut să apară deoarece curcuma a ajutat la atenuarea simptomelor altor boli cronice care au afectat pacienții.

Beneficiile curcuma – cum să le rezumăm?

Toate beneficiile produselor ce conțin curcuma și curcuma conțin praf de curcuma. Acestea o fac o substanță importantă pentru sănătate. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări în curcuma pentru a determina cât de bine poate funcționa în tratamentul bolilor cronice. De aceea, curcuma nu ar trebui să fie considerată un „tratament” pentru cancer, diabet sau obezitate.În majoritatea cazurilor, substanța este foarte sigură, deoarece singurele efecte secundare pe care le poate provoca sunt în primul rând extractul de piper negru, combinat cu acesta pentru a crește absorbția curcumei de către organism. Cu toate acestea, cei care folosesc condimentul trebuie să fie precauți cu privire la marca curcuma pe care o cumpără.

Mulți producători de suplimente curcuma adaugă la produsele lor plumb, arsen și metale grele periculoase. Deci, dacă doriți să încercați această substanță, ar trebui să ajungeți la un supliment alimentar sau ceai cu reputație.

În timp ce majoritatea suplimentelor de curcuma vândute nu sunt monitorizate de FDA, cei care doresc să fie organici trebuie verificați de FDA pentru a dovedi că produsele lor nu conțin substanțe chimice sau alte ingrediente nocive. De asemenea, este important să căutați un producător de suplimente care să aibă sediul în Statele Unite, deoarece alte țări din lume nu au standarde de siguranță exacte.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*