Echipa Guillain-Barry

[Total: 0    Average: 0/5]

Sindromul Guillain-Barry (poliradiculoneuropatia demielinizantă acută inflamatorie) aparține grupului de boli de poliartrită care provoacă leziuni ale nervului periferic. Este o boală dobândită cu o cauză neclară. Este cauzată de un răspuns inadecvat al sistemului imunitar uman la un factor etiologic, care poate fi un virus (de exemplu virusul). Ebsteina-Barr, citomegalie, varicela si zoster) sau bacterii.

Ca rezultat al reacției imune, teaca mielină a nervilor periferici al corpului este distrusă. Uneori, sindromul Guillain-Barry poate să apară după vaccinare, după o intervenție chirurgicală, în cursul tumorilor (de exemplu, sub forma unui vaccin). limfoame) și boli cauzate de un răspuns imun anormal (de exemplu, limfoame în plămâni, limfoame din plămâni și alte limfoame din plămâni). lupus eritematos sistemic).

Simptomele sindromului Guillain-Barre

Apariția sindromului Guillain-Barry este foarte frecvent precedată de o ușoară infecție a tractului respirator sau a tractului gastro-intestinal. Simptomele unei astfel de infecții durează de obicei câteva zile, iar după câteva săptămâni de pauză există simptome de afectare a sistemului nervos.

Sindromul Guillain-Barry începe cu slăbirea membrelor inferioare. Tulburările de sensibilitate sub formă de parestezii (senzația de furnici care se deplasează pe piele), uneori precedă apariția parezei. Cu progresia bolii, pareza se dezvoltă în părțile superioare ale corpului: trunchiul, pieptul, membrele superioare și mușchii feței.

Recesiile ajung la vârf în câteva zile. Tulburările de discurs, de mestecat și de înghițire sunt destul de frecvente. Starea în care sunt implicați mușchii respiratori este foarte periculoasă, deoarece există tulburări de viață care amenință viața. Funcțiile disfuncționale senzoriale sunt de obicei ușor agravate. Principala afectare este o senzație profundă. Durerea în timpul presării trunchiurilor nervoase și a mușchilor este frecventă, iar reflexele examinate la pacient sunt slăbite sau ridicate.

Sindromul Guillain-Barry se caracterizează prin creșterea temperaturii corporale și a frecvenței cardiace. În testele de laborator ale lichidului cefalorahidian se poate observa o creștere a concentrației proteice atunci când este prezent numărul corect de celule (numitul „număr de celule”). (de exemplu, fisiune de celule de proteine), lichidul este uneori galben. În examinarea funcției musculare (electromiografie), în care se observă inervația, se observă procesul patologic, conducerea impulsurilor electrice este încetinită și conductivitatea este blocată.

Recunoașterea sindromului Guillain-Barre

Cursul clinic tipic al sindromului Guillain-Barry cu prezența simptomelor caracteristice (cum ar fi pareza progresivă a cel puțin 2 membre, acumularea simptomelor de la câteva zile la câteva săptămâni), anomalii ale examinării clinice (slăbirea sau eliminarea reflexelor profunde) și schimbările în examinarea funcției de conducere în interiorul nervilor și imaginea tipică a clivajului protein-celular observată în examinarea de laborator a lichidului cefalorahidian confirmă diagnosticul.

Diferențierea sindromului Guillain-Barry ar trebui să ia în considerare și alte poliartrite cu simptome similare, efectele toxice ale anumitor substanțe (alcool, metale grele, otrăvuri) asupra nervilor periferici, modificările de compresie ale măduvei spinării (de exemplu măduva spinării, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii, maduva spinarii etc.) si efectele maduvei spinarii asupra maduvei spinarii. Principalele motive pentru aceasta sunt: cancer, discopatie, inflamație transversală a măduvei spinării.

Simptome asemănătoare pot apărea în cursul infecțiilor cu coloană vertebrală (borrelioză), meningitei și encefalitei cu diferite etiologii, botulism și urbanizare. Adesea, o stare de concentrație scăzută sau crescută a potasiului seric conduce, de asemenea, la infecții periodice.

Tratamentul sindromului Guillain-Barre

În tratamentul terapeutic al sindromului Guillain-Barry, este adesea necesar să se utilizeze echipament de sprijin respirator sau echipament de întreținere (în forme care implică inervația musculaturii respiratorii și complicată de pneumonie). În plus, sunt utilizate diferite metode de tratament simptomatic.

Imunoglobulinele se administrează din substanțe farmacologice (la pacienții care raportează în 2-4 săptămâni de la primele simptome și la cei cu dificultăți de mobilitate). Există, de asemenea, unele indicații pentru utilizarea schimbului de plasmă (plasmefereză).

Prognoza echipei Guillain-Barry

Prognoza cu Guillain-Barry este în general bună. Tulburările de obicei ajung la vârf în câteva zile de la debutul bolii. Îmbunătățirea se produce adesea rapid, dar uneori poate dura mai multe luni pentru ca simptomele să dispară. Reacțiile bolilor sunt rare. Unii pacienți nu au un tratament – se dezvoltă invaliditate permanentă. Câteva procente pot duce la astfel de complicații precum: insuficiență respiratorie, aritmii cardiace, tromboză venoasă, embolie pulmonară, dezvoltarea pneumoniei glutonoase.
Mariusz Kłos

Comentariile echipei Guillain-Barry

Xoxo | 2013-05-17 19:53

M-am îmbolnăvit acum, chiar înainte de Ziua Mai. Simptomele au apărut noaptea de luni până marți. Miercuri am fost deja în spital, transportam sâmbătă la Institutul de Psihiatrie și Neurologie și administrarea de imunoglobulină;) Am oprit mersul joi și am făcut primii pași deja luni.) În total, am stat 2 săptămâni și am Sunt deja acasă, merg, sunt independent. Mă bucur că a fost atât de rapid;) Salutări pentru tine;).

Ev || 2013-05-30 03:01

M-am îmbolnăvit în luna ianuarie a acestui an. 3 săptămâni la clinica de neurologie și 3 luni la departamentul de reabilitare. Acum este vorba despre o minge.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 689
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*