Efectele cofeinei și beneficiile pe baza faptelor științifice. 9 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre cafeină!

[Total: 0    Average: 0/5]

Este cafeaua un drog?

După cum probabil știți, cofeina este consumată zilnic de milioane de oameni din întreaga lume. Este un stimulent monoton și un diuretic ușor care apare în băuturi și alimente. Unele teste indică efectele negative sau nefavorabile ale acestui ingredient natural. Dar datele științifice arată, de asemenea, beneficiile pentru sănătate ale cofeinei.

Ce este cofeina?

Cofeina este o substanță amară clasificată ca stimulant și găsită în boabele de cafea, frunzele de ceai și boabele de cacao. Este, de asemenea, ingredientul cel mai popular de slăbire utilizat de companiile din suplimente precum Plexus Slim și Truvision. A fost descoperit pentru prima dată în 1821 și a devenit o marfă globală la sfârșitul secolului al XIX-lea. Denumirea chimică este 1,3,7-trimetilxantină; cafeina este de asemenea clasificată ca alcaloid xantinic. Substanța acționează acționând asupra sistemului nervos central, care la rândul său accelerează ritmul cardiac, afectează tensiunea arterială și funcțiile creierului; poate începe să lucreze în doar 15 minute după ingestie. Băuturile energice, barele de proteine și cocktailurile, ciocolata, băuturile răcoritoare, cacao fierbinte și ceaiul congelat conțin cafeină.

Pentru a rezuma, cofeina, cum ar fi cea folosita in It Works! Energia este cel mai consumat stimulant și psihoactiv în lume.

Dozare – ce doză de cafeină este sigură?

Greutatea, înălțimea și toleranța la cofeină joacă un rol în ceea ce ar trebui să fie aportul maxim de cafeină. În general, pentru cei mai mulți adulți sănătoși, 400 de miligrame pe zi sunt considerate sigure. Cantitatea de cafeină din cafea este de aproximativ 95-200 miligrame, în timp ce o ceașcă de ceai negru oferă aproximativ 14-70 de miligrame. Prea multă cofeină poate duce la efecte secundare neplăcute, cum ar fi anxietatea și stimularea excesivă.

Pentru a rezuma: Majoritatea adulților pot consuma în fiecare zi până la 400 de miligrame de cofeină. Dozele mai mari pot crește riscul de apariție a efectelor adverse și chiar prezintă un risc pentru sănătate.

Surse naturale de cafeină

Plantele diferite conțin extract natural de cafeină. Unele dintre sursele naturale ale acestui stimulent sunt semințele de cafea, nuci de cola, plante mate, boabe de cacao, frunze de ceai și plante guarana. Credeți sau nu, cofeina este prezentă în mai mult de 60 de plante diferite.

Rezumat: Plantele și semințele diferite conțin cafeină.

Efectele cofeinei – sporește starea de spirit și îmbunătățește memoria?

Cercetările arată că cofeina afectează atât starea de spirit, cât și memoria. Studiile individuale au arătat că consumarea a 2-3 cani de cafea pe zi poate reduce riscul de depresie pentru femei. În special, cafeina ajută la blocarea receptorilor de adenozină, un produs chimic care apare în creier și provoacă oboseală sau pierdere de energie. Mai mult, cafeaua ajută la stimularea funcțiilor creierului și activează neurotransmițătorii, cum ar fi norepinefrina și dopamina.

Rezumat: Unele studii sugerează că acest stimulent are un efect pozitiv atât asupra dispoziției, cât și asupra memoriei.

Pierderea greutății atunci când consumați cofeina – este sănătoasă?

Unele studii arată că cofeina contribuie la reducerea greutății corporale într-o oarecare măsură. Studiile individuale sugerează că acest stimulant vă poate ajuta să vă ridicați metabolismul prin creșterea temperaturii genezei dvs. (astfel încât organismul dumneavoastră produce energie și căldură pentru a arde calorii). De asemenea, vă ajută să opriți sau să reduceți apetitul într-un fel, ceea ce poate duce la consumul de calorii mai puține. Reducerea consumului de calorii poate duce la pierderea în greutate în timp (Ingrediente cum ar fi gâtul cambog sunt, de asemenea, de ajutor în acest caz). O medie de 250 de miligrame de cofeină consumată cu o masă vă poate ajuta să ardeți până la 75 de calorii pe zi.

În concluzie, acest stimulant poate avea un efect asupra arderii calorice și supresiei apetitului, dar efectele sunt de obicei minime.

Luați o injecție de energie din cafeină!

Dacă căutați o lovitură mentală sau o creștere a energiei, cafeaua cu conținut de cofeină poate rezolva problema. Acest stimulent afectează creșterea acetilcolinei, a serotoninei și a dopaminei, toți neurotransmițătorii care afectează concentrația. De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de energie prin eliberarea adrenalinei, accelerarea bătăilor inimii și producerea de energie. Dacă cofeina, sub orice formă, este consumată cu o oră înainte de începerea exercițiului, nivelul de anduranță poate fi mărit cu până la cinci procente. În plus, mușchii vor rămâne stimulați pentru o lungă perioadă de timp, deoarece cafeina conduce la creșterea producției de catecolamine din plasmă, permițând corpului să se adapteze mai eficient stresului fizic.

Pentru a rezuma: Dacă consumați 200-300 miligrame de cofeină cu o oră înainte de a începe activitatea fizică, probabil vă veți îmbunătăți nivelul de performanță și vă veți face să vă simțiți mai puțin obosiți mai târziu. Problema cu unele produse, cum ar fi Thrive Patch, este că nu este suficientă cofeină pentru a obține acest efect.

Beneficiile de sănătate ale cofeinei

Există unele beneficii pentru sănătate din consumul de cafeină, care sunt susținute de studii științifice solide. Ancheta 2005 care acopera mai mult de 193.000 de persoane a aratat ca 4-6 cani de cafea pe zi poate reduce riscul de diabet zaharat de tip al doilea cu pana la 35%. Consumul de cel puțin trei cești de cafea pe zi timp de cel puțin trei săptămâni îmbunătățește starea generală a intestinelor prin creșterea numărului de bacterii intestinale „bune” din tractul gastro-intestinal. Cercetarea cu 83.700 de asistente medicale sugerează că consumul a două sau mai multe cești de cafea pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord cu până la 20%. În plus, un studiu din 2007 a constatat că consumul de cafea are potențialul de a reduce riscul bolilor hepatice.

În concluzie, cofeina poate contribui la menținerea unui intestin sănătos, prevenind diabetul de tip 2, o inimă sănătoasă și protejarea ficatului.

Care sunt efectele secundare ale consumului de cofeina?

Din păcate, pot exista unele efecte secundare pentru cofeină dacă este luat prea mult sau dacă sunteți deosebit de sensibil la acest stimulant natural. Aceste reacții adverse pot include tremor muscular, insomnie, bătăi rapide ale inimii, tulburări de stomac, nervozitate, anxietate, iritabilitate și cefalee. Astfel de efecte secundare au fost raportate de către utilizatorii de suplimente de slăbire, cum ar fi Hydroxycut și cocktail-uri înainte de antrenament cu cafeină adăugată. Consumul prea mare de cafeină crește riscul de deshidratare și urinare mai frecventă. Este important să se echilibreze consumul de lichide – să consumați multă apă pentru a vă menține hidratat. Dacă luați medicamente pe bază de prescripție medicală sau alte medicamente, cel mai bine este să discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a bea o mulțime de cafea, deoarece cofeina poate reacționa chimic cu medicamentul și poate provoca reacții adverse.

Pe scurt, efectele secundare apar atunci când se consumă cantități mari de cafeină.

Adevărul despre cafeină

Ca multe alte produse naturale, cofeina are avantajele și dezavantajele sale. Consumarea cu moderatie poate ajuta la mentinerea sanatatii generale si a bunastarii. Cu toate acestea, dacă mâncați prea mult din ea, este posibil să aveți mai multe efecte secundare decât un efect pozitiv asupra corpului dumneavoastră.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*