GABA – blochează neurotransmițătorii pentru a îmbunătăți sănătatea – 11 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

[Total: 0    Average: 0/5]

GABA este un acronim pentru acidul gama-aminobutiric, care este un neurotransmițător inhibitor (relaxant) produs în mod obișnuit în creier pentru a contracara stimularea.În plus, GABA induce efectele de calmare la majoritatea oamenilor și crește producția naturală de serotonină din organism. Atunci când creierul nu produce suficient GABA, pot să apară semne specifice de deficiență. În timp ce unele sunt relativ ușoare, altele pot fi mai severe, cum ar fi epilepsia, anxietatea, insomnia și depresia.

Ce este GABA?

GABA a fost studiat în principal în ultimele decenii. În 1883. Oamenii de știință au dezvoltat pentru prima dată un supliment natural GABA (tranchilizant natural), derivat dintr-o combinație a proceselor metabolice ale microorganismului și a plantei.Să ne întoarcem în 1950: oamenii de știință au descoperit apoi că GABA este ceva care se dezvoltă în creierul uman ca parte a sistemului nervos central al mamiferelor. Astăzi, se știe că GABA nu este doar al doilea cel mai comun neurotransmițător din creierul nostru, ci și cel mai frecvent inhibitor.Oamenii îl cumpără peste tejghea pentru a face față mai bine tulburărilor sistemului nervos și … culturismului, deoarece reglează direct tensiunea musculară. Deși se cunoaște astăzi multe despre neurotransmițători, întregul potențial al GABA rămâne de determinat.

Concluzie: GABA este un neurotransmițător major care a fost descoperit recent și înțeles de cercetători.

Cum funcționează GABA?

GABA blochează semnalele cerebrale (neurotransmisii) care determină o stimulare excesivă, rezultând un echilibru biochimic echilibrat al creierului. Dr. Alan Pressman spune că glutamatul apare atunci când glutamina interacționează cu suficientă vitamină B6. Atunci când acest glutamat este combinat și cu o cantitate adecvată de vitamina B6, se produce GABA.Într-un creier sănătos, 40% dintre neurotransmițătorii din organism sunt GABA și glutamatul este principalul neurotransmițător excitator. Deoarece primul este inhibitorul central, neurobiologii numesc GABA „Pedala de frână de frână”, care calmează sistemul nervos.

GABA și sinapsele glutamatergice reprezintă mai mult de 85% din releele sinaptice din creierul normal. Multe sinapse utilizează mai mult de un neurotransmițător. Întregul creier acceptă inervația norepinefrinei. În ultimii ani, oamenii de știință au observat că persoanele cu depresie severă, schizofrenie și alte boli mintale au prea multă glutamat în sistemele lor nervoase. Antidepresivele farmacologice care au redus nivelele plasmatice ale glutamatului au arătat cum trebuie să se lovească echilibrul dintre neurotransmițătorii excitatori și sedativi.

Concluzie: GABA echilibrează activitatea neurotransmițătorilor din creier prin inhibarea neurotransmisiei, în timp ce alți neurotransmițători îl stimulează.

Beneficiile GABA

GABA este utilizat în principal pentru a trata problemele legate de creier, deși studiile științifice arată că acesta are și un efect pozitiv asupra altor afecțiuni, cum ar fi tulburările cerebrale:

 • tensiune arterială crescută
 • locomotivă
 • bronşită
 • suspensie
 • rău
 • unitate de tensiune pre-menstruală
 • suferinţă
 • obezitate
 • absența tensiunii musculare

GABA a fost recomandat de către pacienți pentru tratamentul mai multor organe și sisteme în organism, incluzând căile respiratorii, pancreasul, stomacul, nucleele, ovarele, rinichii, ficatul, plămânii și ochii. Mecanismele GABAergistice pot fi găsite în stomac, intestine, pancreas, nuclee, ovare, trompe uterine, ficat, rinichi, vezică și plămâni. Cu o astfel de versatilitate, nu e de mirare că GABA vă poate ajuta cu mai mult decât probleme cerebrale.

Concluzie: GABA este utilizat în tratamentul anxietății, depresiei, insomniei și a altor probleme nervoase, precum și în studiile de cultură și pierdere în greutate. Sa constatat că aceasta tratează și alte boli. Cercetarea continuă să exploreze această arie tematică.

GABA și anxietate

O persoană a cărei trupă nu produce suficiente experiențe GABA prezintă cel puțin unele dintre următoarele simptome:

 • dorința de a mânca sau de a bea lucruri dulci pentru a vă relaxa
 • muschi tensionati sau rigizi
 • copleșitor
 • agitaţie
 • panică
 • griji și frică
 • sentimentul de a fi iubit
 • îngrijorarea generală

Agenții pe care oamenii le folosesc pentru relaxare – sedative, canabis și alcool – lucrează pentru că stimulează producția de GABA în creier.

Concluzie: Când cineva suferă de o deficiență GABA, ele prezintă o varietate de semne de anxietate. Există adesea abuz de substanțe GABAnergii, deoarece diverse mijloace vă permit să acumulați sentimentul de relaxare.

GABA pentru somn

Persoanele care nu dorm destul de bine nu au suficientă GABA în sistemul lor nervos. Un studiu din 2008, publicat în revista Sleep, a constatat că persoanele care se confruntă cu insomnie au cu 30% mai puțin GABA în sistemele lor nervoase decât cei care dorm bine, ceea ce explică de ce depresia, anxietatea și insomnia sunt de obicei trăite împreună.

Concluzie: organismul are nevoie de nivelul corect de GABA pentru a se odihni fără medicamente. Anxietatea, depresia și insomnia rezultă adesea din inhibarea simultană a producției de neurotransmițător GABA în creier.

GABA și serotonină

Serotonina joacă un rol foarte specific în reglarea producției de GABA și de glutamat și, prin urmare, este esențială pentru sănătatea creierului și bunăstarea generală. Iată o prezentare generală dintr-un singur studiu: …

„Neurotransmitatorul serotoninei (5-HT), care este larg răspândit în sistemul nervos central (CNS), este implicat în multe funcții fiziologice diferite. În mai multe regiuni ale creierului, 5-HT este eliberat difuziv prin transmisie volumetrică și se comportă ca neuromodulator, mai degrabă decât ca un neurotransmițător „clasic”.

În OUN 5-HT (serotonină), acesta exercită un control complex al modulației asupra transmisiilor glutamat și GABA, incluzând mai multe subtipuri de receptori 5-HT și o gamă largă de efecte. Acest lucru este făcut mai complex prin faptul că 5-HT interacționează cu mulți alți neurotransmițători, inclusiv alte două monoamine, noradrenalină și dopamină, care acționează și ca neuromodulatori.

În multe cazuri, utilizarea tehnicilor combinate a dezvăluit în detaliu mecanismul de acțiune al neuromodulării 5-HT. Deoarece funcționarea defectuoasă a modulației 5-HT a fost asociată cu o serie de patologii, incluzând schizofrenia, autismul copilului, deficitele cognitive și motorii, migrenele și abuzul de droguri, o înțelegere mai profundă a tipurilor de receptori 5-HT și mecanismele lor vor oferi strategii utile tratamentul acestor boli. “ .

După cum veți citi mai jos, deficitul de serotonină duce în cele din urmă la o serie de afecțiuni, inclusiv depresia.Serotonina reglează producerea atât a GABA cât și a glutamatului, astfel încât suplimentele de GABA în absența unui nivel adecvat de serotonină (sau de inhibare a serotoninei) pot conduce la condiții precum cele menționate mai sus. Pentru a menține sau a optimiza nivelurile de serotonină din corpul dumneavoastră, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare: …

Nivelul inhibării serotoninei la persoanele cu intoleranță la gluten este mult mai mare decât răspunsul imun tradițional la consumul de produse care conțin gluten. Din test :.

Dovezi concomitente si in crestere sugereaza ca raspunsul imun la gluten este adesea asociat cu simptomele neurologice si psihiatrice si ca sensibilitatea la gluten (GS) este o stare exceptionala, cu un mecanism potential diferite si de simptome de la boala celiaca (CD).

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a ajuta la separarea CD-urilor de la GS și pentru a înțelege mecanismele complicațiilor neurologice și psihiatrice legate de gluten. Aceste efecte ale sistemului nervos central GS (sensibilitate la gluten) și CD (boala Cellius) nu sunt triviale. Prin urmare, având în vedere subdiagnosticul și consecințele potențiale ale sănătății, acest lucru sugerează necesitatea dezvoltării unor modalități mai bune de detectare și prevenire a potențialelor complicații ale acestor tulburări. “ .

Dovezile științifice sugerează că consumul de gluten în acest caz are un efect negativ sever asupra sănătății creierului general, dăunează sistemului nervos central (CNS) și inhibă producția de serotonină, care în cele din urmă oprește producția de GABA și face suplimentarea ineficientă.Puteți completa nivelul serotoninei cu multe beneficii. Cu toate acestea, eliminarea sau reducerea aportului de gluten, datorită tendinței sale de a produce prolactină antagonistă împotriva serotoninei, este o parte esențială a acestui proces. Kelly Brogan, MD, de asemenea, scrie că glutenul este unul dintre cele două alimente care „pot săboteze sănătatea creierului tău.

Concluzie: Înainte de a lua în considerare restaurarea deficienței de GABA, realizați că este serotonină care controlează acțiunea GABA în organism prin neuromodulare. Multe studii au constatat că glutenul are un efect negativ direct asupra creierului și a sănătății mintale, chiar și la persoanele fără boală celiacă, dar numai cu o intoleranță declarată a glutenului.

GABA și depresie

Studiile științifice au arătat că nivelurile GABA sunt scăzute la subiecții deprimați. Doar prin combinarea antidepresivelor și suplimentelor GABA a fost posibilă reducerea depresiei. Luarea suplimentelor GABA în monoterapie nu era suficientă.Aceasta poate sau nu poate să se coreleze cu absența producției de serotonină, așa cum este descris mai sus. Acest rezultat a fost probabil cauzat de bariera hemato-encefalică, care nu permite GABA să intre în afara acestuia. Studiul nu a utilizat B6, magneziu sau L-teanina pentru a crește capacitatea organismului de a produce GABA. Un alt studiu publicat în Journal of Disorders Effective a concluzionat de asemenea că GABA nu are un impact direct asupra depresiei. Acest studiu susține :.

Persoanele cu depresie au fost examinate inainte si dupa 15 si 35 de zile de tratament cu amitriptilina (100 mg / zi), imipramina (100 mg / zi) si fluoxetina (20 mg / zi). între persoanele deprimate și un grup de control sănătos Mai mult decât atât, terapia antidepresivă cronică nu a modificat semnificativ acest răspuns, chiar și atunci când a fost obținut un efect terapeutic clar Aceste rezultate nu confirmă ipoteza că mecanismele GABAergice sunt implicate în fiziopatologia depresiei și a mecanismului de acțiune a antidepresivelor „.

În cele din urmă, un studiu privind depresia cu CNN a arătat că suplimentarea cu GABA nu a fost eficientă în tratarea depresiei. CNN a concluzionat că suplimentarea cu GABA nu a stimulat producția naturală a acestui neurotransmițător în organism. Din raportul CNN: …

„Deși medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, cum ar fi Depakote (un anticonvulsivant utilizat pentru tratarea afecțiunilor afective bipolare) și benzodiazepinele (utilizate pentru tratarea tulburărilor de anxietate) afectează nivelurile GABA, există foarte puține dovezi că comercializarea Suplimentele GABA afectează starea de spirit în același mod. „

Datele științifice par să indice că GABA și depresia nu sunt implicate în aceeași cale în creier. În timp ce suplimentele GABA pot avea multe beneficii pozitive pentru sănătate (cum ar fi îmbunătățirea tonusului muscular), absorbția GABA nu pare să fie un tratament eficient pentru simptomele depresive.

Concluzie: Ca și insomnia și anxietatea, depresia pare să se datoreze nivelului scăzut al neurotransmițătorilor GABA din creier. Cu toate acestea, suplimentele GABA în monoterapie nu par a fi eficiente în tratament.

Doza GABA

Deși doza de GABA nu este reglementată de FDA, Dr. Amen recomandă administrarea de 2-3 ori pe zi de la 100 la 250 mg. Ar fi înțelept să începeți cu o mică doză înainte de ao crește treptat, pentru a găsi „punctul perfect” care funcționează cel mai bine pentru dvs.Aspecte cum ar fi sexul, greutatea și vârsta ar trebui să fie, de asemenea, luate în considerare la luarea deciziei privind nivelul adecvat al dozei. Vă rugăm, de asemenea, să rețineți că GABA poate interfera cu orice medicament pe care îl luați, mai ales dacă afectează orice problemă a sistemului nervos. Dacă descoperiți că GABA funcționează foarte bine, nu înlocuiți în mod automat medicamentul pe bază de rețetă. În schimb, aranjați împreună cu medicul dumneavoastră o procedură endoscopică.

Rezumat: începeți cu o doză în intervalul scăzut al ceea ce este destinat vârstei, greutății etc. înainte de a începe să luați doza care tratează cel mai bine starea dumneavoastră. Nu uitați să nu luați GABA dacă poate să interacționeze cu alte medicamente fără să vă consulte în prealabil medicul.

Este sigur utilizarea GABA?

Deși FDA a considerat că GABA este o substanță sigură, oricine este gravidă sau alăptează trebuie să fie atent atunci când ia suplimente care nu sunt prescrise de un medic.FDA nu a stabilit recomandări privind doza pentru GABA, dar experiența utilizatorului sugerează că 250 mg până la 750 mg până la 2-3 ori pe zi sunt cele mai potrivite.Cu toate acestea, toleranța suplimentului va varia de la o persoană la alta. Efectele secundare de a lua prea mult GABA pe cale orală includ

 • letargie
 • gâtlej, furnicături sau mâncărime ale feței, gâtului, brațelor sau picioarelor
 • Respirație rapidă
 • respirația scurtă
 • frecvență cardiacă crescută (accidente vasculare superficiale)
 • o creștere a anxietății (dacă dozele excesive persistă, acestea sunt luate continuu timp de trei luni la rând)

Efectele secundare de a lua prea mult GABA includ o creștere a frecvenței cardiace sau a tensiunii arteriale, amețeli și disconfort (nemulțumire generală sau anxietate). Dacă luați mai mult de 1 g de GABA, este posibil să apară roșeață sau anxietate a pielii deoarece o cantitate suplimentară de transmițător poate intra în bazinul de aminoacizi al organismului. Dacă bariera hemato-encefalică este scursă și funcționează defectuos, GABA poate să o depășească, deși molecula este prea mare pentru a face acest lucru în condiții normale. Dacă sunteți un pacient cu așa-numita „anxietate pură” de tip 1, GABA este probabil suplimentul potrivit. Acest tip de persoană are probleme cu concentrarea, schimbările de dispoziție, consumul redus de energie. Depresia severă poate fi tratată mai bine cu un amplificator de serotonină în loc de GABA deoarece GABA poate provoca un episod depresiv. Pacienții cu tulburare bipolară sau crize de tip 5 sau 6 pot fi tratați mai bine cu o altă substanță. Pacienții trebuie să-și consulte medicul înainte de a lua suplimentele GABA, deoarece specialiștii au experiență în diagnosticarea simptomelor și vor ști ce să prescrie.

Concluzie: Dacă faceți o deficiență de GABA, aveți grijă să nu o utilizați în timpul sarcinii. Începând cu cea mai mică doză de suplimente este metoda de tratament recomandată. Dacă un supliment mai bun este capabil să facă față unei stări specifice, cum ar fi depresia sau dizabilitatea la somn, nu luați GABA, deoarece poate avea efectul opus. O renaștere a producției naturale de GABA în propriul nostru sistem nervos este, în general, cea mai sigură soluție.

Surse naturale GABA

Asigurarea corpului tau cu nutrientii de care are nevoie pentru a-si face propriul GABA este ideal pentru suplimentele GABA. Vitamina B6, magneziu și l-teanina sunt optime în acest sens, motiv pentru care este mai bine să obțineți cât mai multe dintre ele din dieta dumneavoastră.

Vitamina B6

După cum sa explicat mai sus, o deficiență a vitaminei B6 ar duce la o distribuție a cantităților mari de GABA produs. Vitamina B6 este ușor accesibilă în multe surse naturale. Din datele Institutului Național de Sănătate (SUA) :.

„Cele mai bogate surse de vitamina B6 sunt peștele, ficatul de vită și alte tipuri de carne din organele interne ale animalelor, cartofii și alte legume și fructe de amidon (altele decât citrice). În Statele Unite, adulții primesc cea mai mare parte a vitaminei B6 dietetice din cereale îmbogățite , carne de vită, păsări de curte, legume amidonoase și anumite fructe ne citrice. „.

Magneziu

Magneziul relaxează mușchii și nervii. De asemenea, susține activitatea GABA prin creșterea sensibilității GABA la neuroreceptori. Lipsa acestui mineral poate duce la condiții cum ar fi dezechilibrul hormonului tiroidian, diabetul zaharat, anxietatea și hipertensiunea arterială. Datorită calității slabe a solului din Statele Unite, multe produse alimentare care sunt în mod tradițional considerate surse bune de magneziu (și alte minerale) au de fapt un conținut foarte scăzut de magneziu. Alte produse care sunt în mod natural bogate în magneziu, cum ar fi boabele integrale, sunt sărăcite de conținutul lor mineral în urma procesării.Prelucrarea alimentelor în mod esențial împarte sursele de hrană vegetală în ingrediente, atât din punctul de vedere al ușurinței consumului, cât și al perisabilității acestora. În timpul procesării cerealelor în făină albă, tărâțele și germenii sunt îndepărtate. Atunci când se transformă semințele și fructele cu coajă lemnoasă în uleiuri rafinate, uleiurile sunt supraîncălzite, iar conținutul de magneziu sărăcit sau îndepărtat de aditivi chimici. Acestea sunt părțile îndepărtate ale plantei care adesea conțin cele mai multe minerale, cum ar fi magneziu. Rafinarea uleiului îndepărtează tot magneziul. Rezultatul rafinării țițeiului este un produs cu un conținut de magneziu zero. Soiurile de șofran, de exemplu, conțin 680 mg de magneziu la 1000 de calorii. Uleiul de șofran este complet fără magneziu. Rafinarea rafinării îndepărtează 80-97 procente de magneziu. Cel puțin 20 de nutrienți trebuie îndepărtați din făina de rafinare. Și doar cinci sunt restaurate atunci când făina îmbogățită este „îmbogățită”.

Magneziul nu este unul dintre ele. Rafinarea zahărului elimină tot magneziul. Melasele, care sunt îndepărtate prin rafinarea trestiei de zahăr, conțin până la 25% ADR de magneziu într-o lingură. Zaharul nu are deloc acest lucru Din acest motiv, cea mai buna solutie ar putea fi sa suplimentezi magneziu pentru a satisface cerintele corpului tau – mai ales daca esti un entuziast de fitness sau un atlet. Magneziul în suplimente este adesea combinat cu zincul pentru a spori eficacitatea, mai ales că oamenii activi tind să aibă deficiențe de amândouă.

L – teanina

Teanina este o substanță pe bază de plante pe care organismul nu o produce. Se găsește în ceaiul verde și negru. Ca un declanșator al dopaminei, te face să te simți bine și concentrat. De asemenea, crește activitatea undelor cerebrale, care este legată de starea generală de relaxare.L-teanina este capabila sa traverseze bariera hemato-encefalica, crescand nivelul GABA in spatele ei. Impactul exact al acestui lucru asupra ameliorării stresului este neclar, deoarece unii participanți la studiu au spus că le-a atenuat preocupările și le-a ajutat să adoarmă, în timp ce alții au susținut că nu au avut nici un efect.

Concluzie: Consumul de cantități mari de vitamina B6, magneziu și l-theanină stimulează și întărește producția de GABA.

Alimente care conțin GABA

După cum sa menționat mai sus, consumul de alimente care conțin aceste substanțe nutritive ar fi ideal pentru creșterea nivelului de GABA în corpul dumneavoastră.Într-adevăr, roșiile conțin, de asemenea, GABA. Cu toate acestea, pentru a obține beneficii nutriționale din aceste produse, ar trebui să se caute produse alimentare neprelucrate și organice cât mai mult posibil.Cantități mari de vitamina B6 se găsesc în semințele de floarea-soarelui, fistic, ton, pui, curcan, castraveți de porc, prune, carne macră, banane, avocado și spanac. Magneziul se găsește în principal în legume cu frunze verzi, nuci, semințe de dovleac, semințe de dovleac, macrou, fasole, linte, orez brun, avocado, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, banane, smochine și ciocolată neagră. L-teanina se găsește în ceaiul verde și negru. În toate cazurile, cu cât este mai puțin procesată hrana, cu atât este mai mare șansa ca aceasta să fie o sursă de nutrienți de înaltă calitate.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 689
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*