Printre ei el menționează figura seboreică

[Total: 0    Average: 0/5]

Pemfigoidul poate fi asociat cu leziuni cutanate multiforme, eritematoase-edematoase, asemănătoare cu urticaria, asemănătoare cu eritemul polimorfial, vezicular și vezicular. Vezicerii pot avea dimensiuni diferite, de obicei sunt bine întinse și adesea hemoragice.

Se întâmplă de multe ori că, în afară de modificările uriașe ale pemfigoidului, există și flori mici, aranjate într-un model Vanukah. Vezica urinara este localizata in zone modificate eritematoase sau in imediata apropiere a pielii sanatoase.

Localizarea pemfiogoidului poate varia. Florile sunt adesea răspândite pe toată suprafața pielii. Unii pacienți pot prezenta leziuni cu un capac tare și bine tensionat, de asemenea în membranele mucoase, de ex. în cazul ganglionilor limfatici. cavitatea orală.

Cursul pemfigoidului este cronic și adesea recurent, durează multe luni sau chiar mulți ani. De regulă, starea generală a pacienților este bună. Uneori leziunile cutanate pot fi însoțite de mâncărime și arsuri. În cazul coexistenței tumorilor în cavitatea abdominală, evoluția pemfigoidului depinde de boala de bază.

Se observă adesea retragerea leziunilor prin vindecarea pemfigoidului, precum și reapariția lor în cazul recăderii sau a metastazelor canceroase. Există, de asemenea, soiuri atipice cu un curs clinic puțin diferit. Acestea includ sebacee, veziculoase, nodulare și limitate la extremitățile inferioare.

Diagnosticul de pemfigoid

Diagnosticul de pemfigoid se bazează pe caracteristicile clinice ale bolii. În primul rând, este importantă prezența vezicilor tensionate, eflorescentelor eritematoase și edemare și a multiformității leziunilor cutanate. De asemenea, este important să se confirme natura cronică a bolii.

Factorul decisiv în diagnosticarea pemfigoidului este examinarea histologică a unui fragment al pielii modificate patologic într-un microscop, după aplicarea de colorare specială. În plus, anomaliile imunologice au fost identificate în secțiunile cutanate colectate și în serul de sânge, unde sunt prezenți anticorpi caracteristici pentru pemfigoid.

La adulți, este important să se efectueze studii detaliate pentru identificarea neoplasmelor maligne, uneori coexistente cu pemfigoidul.

Diagnosticul diferențial al pemfigoidului ar trebui să ia în considerare și alte boli dermatologice cu simptome clinice similare, în special secreția foliculară a epidermei, care se caracterizează prin prezența blisterelor în special în zone expuse la leziuni mecanice, în jurul membranelor mucoase orale și lasând atrofice și leziuni cicatrizante.

Cu toate acestea, spre deosebire de pemfigus, pemfigus vulgaris este o singură formă de pemfigus – numai blistere care sunt mai puțin tensionate sunt tipice, iar evoluția clinică a bolii este mai severă. În plus, boala Duhring și eritemul polichistic al vezicii urinare pot prezenta semne clinice similare.

Tratamentul pemfigoidului

Administrarea terapeutică în pemfigoid se bazează în principal pe administrarea orală a glucocorticosteroizilor cu doză medie, care în majoritatea cazurilor are un efect terapeutic bun și încetarea rapidă a leziunilor cutanate. Dozele de medicamente ar trebui reduse treptat și nu trebuie întrerupte brusc, deoarece există un risc ridicat de reapariție a bolii.

Preparatele farmacologice imunosupresive sunt indicate doar în cazuri mai severe, cu semne clinice semnificative și când tratamentul cu glucocorticosteroizi nu a fost eficace.

Tratamentul pemfigoidului cu acești agenți farmacologici se utilizează în majoritate în combinație cu administrarea de steroizi, dar numai după excluderea prezenței tumorilor maligne, care poate progresa mai repede cu utilizarea acestor medicamente, agravând astfel prognosticul.

În unele cazuri clinice de pemfigoid, este avantajos să se asocieze glucocorticosteroizii cu sulfoni sau anumite antibiotice (de exemplu, agentul antibiotic, agentul antibiotic, agentul antibiotic etc.). tetraciclină sau eritromicină). Mecanismul de acțiune al acestor preparate este probabil legat de inhibarea celulelor albe din sânge, care joacă un rol important în formarea procesului bolii.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*