Prognozele bolilor Kawasaki Diverse

[Total: 0    Average: 0/5]

Boala Kawasaki este un proces general caracterizat prin formarea de dilatații și anevrisme în interiorul vaselor, se manifestă clinic în arterele coronare și, de asemenea, dezvoltă endocardită, pericardită și miocardită. Modificările în inimă sunt asociate cu complicații periculoase, periculoase pentru sănătatea sau viața pacientului.

Astfel de afecțiuni apar la o duzină de pacienți netratați – deoarece apare anevrismul arterei coronare, la jumătate dintre pacienți leziunile nu se retrag și sunt permanente, ceea ce poate duce la o boală cardiacă ischemică în viitor (o altă condiție gravă este posibilă cardiacă tamponadă, care nu duce la moarte).

Rarele simptome clinice ale bolii Kawasaki includ: tulburări funcționale, durere și inflamație a articulațiilor, pneumonie, meninge, stomacuri și intestine. În plus, pot să apară și schimbări în regiunea vasculară anterioară a ochiului care apare cu fotofobia.

Unii pacienți prezintă probleme urinare și tulburări ale sistemului nervos central, cum sunt convulsiile febrile, insomnia, encefalopatia și modificările morfologice ale țesutului nervos.

Diagnosticul bolii Kawasaki

Criteriile speciale de diagnosticare, luând în considerare evoluția clinică a bolii Kawasaki, fac posibilă efectuarea unui diagnostic. Acestea includ: febră care durează cel puțin 5 zile, erupții cutanate diferite fără formarea de blistere, conjunctivită fără caracteristici exsudate, mărirea ganglionilor limfatici cervicali, modificări cutanate ale membrelor sub formă de înroșire a mâinilor și talpilor (în faza inițială) și peelingul epidermei pe vârful degetelor (stadiul vindecării) și schimbările caracteristice în interiorul cavității bucale.

Întâlnirea a cel puțin 5 criterii dă dreptul la diagnosticarea bolii Kawasaki. În plus, anomaliile din testele de laborator pot indica un proces inflamator în organism în cursul unei boli. Acest lucru este evidențiat în special printr-o depunere accelerată de celule roșii sanguine (ESR) și o creștere a concentrațiilor de proteine.

Reactiv C, aparținând așa-numitei reactive C. factori de fază acută. În plus, un număr crescut de trombocite se găsește în sânge și unii pacienți pot avea anticorpi direcționați împotriva propriilor structuri tisulare.

Diferențierea include în principal condiții cum ar fi sindromul șocului toxic, sindromul Stevens și Johnson, artrita juvenilă, reacțiile post-doză ale organismului la anumite preparate farmacologice și alte stări cu semne clinice similare.

Tratamentul bolii Kawasaki

În debutul acut al bolii Kawasaki, tratamentul constă în minimizarea inflamației în arterele coronare pentru a contracara dezvoltarea anevrismelor, care sunt una dintre cele mai periculoase complicații observate în cursul bolii. În plus, tromboza din interiorul vaselor de sânge trebuie prevenită, ceea ce poate avea, de asemenea, consecințe grave și pune în pericol viața pacienților.

Acidul acetilsalicilic, imunoglobulina și metilprednisolona au fost utilizați din preparate farmacologice. Terapia cronică este implementată la pacienții cu anevrisme în arterele coronare; tromboza, ischemia și infarctul miocardic (se administrează acid acetilsalicilic în doze mici, uneori clopidogrel și când se mărește anevrismul, se utilizează heparină sau un medicament din grupul de anticoagulante orale).

Prognoza bolii Kawasaki

Prognoza bolii Kawasaki variază, depinde în principal de prezența și severitatea modificărilor sistemului cardiovascular. Aproape toate decesele în stadiile incipiente ale bolii, de asemenea la sugari, sunt legate de infarctul miocardic sau ruptura arterei coronare.

La majoritatea pacienților, cu toate acestea, prognosticul cu boala Kawasaki este de succes. Este importantă diagnosticarea precoce a bolii și implementarea intensivă a tratamentului intens, ceea ce împiedică dezvoltarea complicațiilor periculoase care agravează în mod semnificativ prognosticul.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*