Sindromul Klinefelter (hipogonadismul hipogonadotropic)

[Total: 0    Average: 0/5]

Sindromul Klinefelter (hipogonadismul hipergonadotropic, sindromul Klinefelter) este un grup de boli care se dezvoltă la bărbați. Se caracterizează prin ginecomastie, structură eunuchoidală a corpului și prezența micilor nuclee fără spermatogeneză.

Se face o distincție între:
O adevărată echipă Klinefelter
Sindromul real Klinefelter la majoritatea bărbaților de cariotip 47, XXY, este de origine înnăscută. Se caracterizează printr-un cromatin de sex pozitiv și un cariotip cu prezența unui cromozom X suplimentar.

Sindromul Klinefelter susținut
Sindromul presupus Klinefelter se dezvoltă ca urmare a unor factori care dăunează nucleului unui bărbat deja născut. Acest sindrom prezintă o cromatină sexuală negativă.

Simptomele sindromului Klinefelter

Semnele clinice clare apar de obicei după adolescență la băieți. Acestea sunt:.
– creșterea înaltă,
– Piele moale și subțire,
– slăbiciune a pielii,
– mușchii subdezvoltați,
– păr slab: păr facial foarte slab, păr pubian feminin,
– nucleele mici la curenții construiți corespunzător,
– reducerea libidoului,
– disgezarea testiculelor,
– epididimul mărit,
– lipsa spermatogenezei la gonade duce la infertilitate,
– ginecomastia pe ambele parti.

Examinarea histologică a specimenelor testiculare a evidențiat vitrificarea ileonului și lipsa spermatogenezei. La tineri, celulele lui Leydig sunt numeroase (dispar cu varsta), aranjate in grupuri, uneori formand microgrupuri. Cu toate acestea, în ciuda proliferării celulelor Leydig, nivelul seric de testosteron este redus.

Studiul de laborator a constatat o creștere a prezenței gonadotropinelor (în principal a FSH) și scăderea nivelului de testosteron.

Tratamentul sindromului Klinefelter

Infertilitatea cauzată de degenerarea canalelor de semințe este ireversibilă. Pentru a obține corecția eunucoidală a structurii corpului, creșterea masei musculare scheletice și creșterea libidoului, se aplică tratament treptat și permanent cu androgeni.
Zhaneta Malec

– boli interne „, Andrzej Szczeklik, medicina practica, Cracovia.
– Interna Harrisona „, Fauci, Braunwald, Isselbacher, Wilson, Martin, Kasper, Hauser, Longo, Ed. Czelej, Lublin.
– bolile interne „, Franciszek Kokot, ed.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*