Tulburare ovariană secundară

[Total: 0    Average: 0/5]

Foamea, de ex. în cursul jadorexiei mentale (anorexia nervoasă) este cauza prelungirii fazei post-menstruale, apoi scurtarea fazei premenstruale și, eventual, lipsa secundară a menstruației.

În cele mai multe cazuri, dacă cauza principală a pierderii în greutate este tratată cu succes, ovarele vor relua funcționarea corectă.

Insuficiența ovariană secundară datorată efortului intensiv

Ca rezultat al exercițiului fizic intensiv, funcția ovarelor este întreruptă – faza postpartum este prelungită, insuficiența corpului galben este prelungită și menstruația este adesea ratată secundară. Dacă fată a început exerciții intense înainte de prima menstruație, acest lucru va întârzia debutul ei cu aproximativ 3 ani.

În plus, reducerea conținutului de grăsime din sistem are ca rezultat pierderea funcției ciclice a sistemului hipotalamo-pituitar și stresul coexistant cu creșterea sportivă a anomaliilor legate de insuficiența ovariană secundară.

Testele de laborator arată o scădere a concentrației gonadotropinelor secretate de glanda pituitară și o scădere a nivelului steroidilor ovarieni.

Insuficiența ovariană secundară din cauza tulburărilor organice ale hipofizei

Cele mai frecvente patologii organice care apar în glanda pituitară și care duc la insuficiența secundară a hormonilor ovarieni sunt: modificări infarctuale în hipofiza, adenoame și alte tumori, sindromul șoldului gol, inflamația pituitară limfocitară, modificările după proceduri și utilizarea radioterapiei în tratamentul cancerului.

Dintre leziunile infarctului, cel mai frecvent sunt menționate sindromul Sheehan (necroza pituitară postnatală) și anemia celulelor secerătoare, care pot conduce la ischemie tisulară în glanda pituitară.

Sindromul șoldului gol, pe de altă parte, se referă la anomaliile congenitale ale diafragmei șautei, care secundar duce la expansiunea spațiului subarahnoid și la compresia pe pituitară, ceea ce îi întrerupe funcția și duce la insuficiența ovariană. Limfocitoza pituitarită afectează în principal femeile gravide și postnatale.

Tratamentul și prognosticul

Asumarea managementului terapeutic în insuficiența ovariană secundară este restaurarea sau inducerea primară a funcției hormonale adecvate a ovarelor. În funcție de cauza bolii, se iau diferite terapii.

Scopul sindromului Kallmann este inducerea pubertății, în special hormonii gonadoliberinei GnRH. În cazurile de foamete cronice, administrarea de hormoni poate fi un tratament auxiliar, dar este esențial să conducă la o creștere a greutății corporale.

În insuficiența ovariană secundară cauzată de efort fizic excesiv, procedura de bază este de a opri exercitarea. Dacă fetele sau femeile nu aleg această terapie, este necesară aplicarea tratamentului hormonal.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 689
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*