Un ghid pentru beneficiile de sănătate ale sfeclei roșii; de ce sunt sfecla buna pentru tine? 7 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți?

[Total: 0    Average: 0/5]

Beta vulgarisPlanta, cunoscută sub denumirea de sfeclă roșie sau pur și simplu de sfeclă roșie, este un fel de legume rădăcinoase cu beneficii mari pentru sănătate.

Sfeclă roșie este o sursă puternică de substanțe nutritive esențiale. Sunt pline de fibre, mangan, potasiu și vitaminele C și B9 (cunoscute și sub numele de acid folic). Puține feluri de mâncare oferă o varietate de nutrienți într-o singură porție!

Din acest motiv, mâncarea de sfeclă oferă multe beneficii importante pentru sănătate. Sa demonstrat că sfeclă roșie are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale, a fluxului sanguin și chiar asupra aptitudinii fizice.

Beneficiul uriaș al sfeclei se datorează în parte cantității mari de azot anorganic din această legumă.

Deși sfecla gust mare atunci când sunt consumate prime, ele pot fi, de asemenea, savurat ca sfeclă marinată și fierte. Chiar și frunzele de sfeclă pot fi preparate ca spanacul.

Există diferite tipuri de sfeclă, dar cele mai comune soiuri sunt roșu, violet închis, alb, roz și galben.

Fapte de consum de sfeclă

Există un motiv pentru care sfecla să se simtă sărată fără să câștige greutate: în majoritatea cazurilor, compoziția lor este apă.Stii ce este cel mai interesant: 87% din sfecla este apa, 8% este carbohidratata si 3% fibra. Puteți arde un castron complet de sfeclă și puteți mânca numai 60 de calorii, o legume care este o sursă bună de fibre și proteine; acestea sunt faptele despre consumul de sfeclă roșie, care sunt rareori menționate. În plus, sfecla conține, de asemenea, cantități mici de acizi grași omega-3 și omega-6.

hidrati de carbon

Privind la valoarea nutritivă a sfeclei, trebuie să ne uităm mai mult la carbohidrați. Sfeclă brută și gătită are un conținut de carbohidrați de 8-10%. Aproximativ 70% din carbohidrații din sfecla brută sunt zaharuri simple, cum ar fi glucoza și fructoza. Această cifră crește la 80% atunci când sfeclă este fiartă.

Sfeclă roșie este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă hrăni corpul cu carbohidrați cu lanț scurt cunoscut sub denumirea de FODMAP (oligozaharide fermentate, dizaharide, monozaharide și polioli). În unele persoane, carbohidrații provoacă probleme digestive. Dacă vă faceți griji cu privire la nivelul zahărului din sânge, informațiile pentru dumneavoastră – sfecla este în intervalul mediu al indicele glicemic, cu un scor de 61. Aceasta înseamnă că nu măresc nivelul zahărului din sânge prea repede după ce ați mâncat.Cantitatea de carbohidrați pe porție este atât de mică încât sfecla nu provoacă schimbări semnificative ale nivelului zahărului din sânge.

Conținutul de fibre de sfeclă

Sfeclă roșie este o sursă excelentă de fibre dietetice, iar în 100 de grame de sfecla, 2-3 grame de sfecla rosie sunt fibre. Amintiți-vă că fibrele sunt esențiale pentru menținerea sănătății. Protejează corpul de multe boli și tulburări.

Rezumat: Majoritatea carbohidraților din sfecla sunt zaharuri simple. Cele mai notabile sunt fructoza și glucoza. Sfeclă roșie oferă o mulțime de fibre. Un comentariu: Sfecla conține carbon cunoscut sub numele de FODMAP, care poate provoca probleme de digestie (în cazuri rare).

Vitamine și minerale în sfecla

Căutați mai multe motive pentru a mânca sfecla și aveți nevoie de vitamine și minerale în sfecla dumneavoastră.

Fier

Corpul are nevoie de fier pentru a efectua o serie de funcții de bază, cum ar fi transportul oxigenului în celulele roșii.

Potasiu

Consumul suficient de potasiu ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Potasiul este, de asemenea, excelent pentru sănătatea sistemului circulator.

Acid folic (vitamina B9)

Această vitamină B ajută la dezvoltarea țesuturilor. Femeile însărcinate, în special, au nevoie de o doză mai mare de acid folic pentru a le oferi copilului lor în creștere cantitatea adecvată de substanțe nutritive.

Vitamina C

Este important să se furnizeze organismului o cantitate suficientă de vitamina C. Acesta servește funcții importante pentru reînnoirea pielii și a sistemului imunitar.

Mangan

Acest element esențial se găsește de obicei în urma fructelor, legumelor, legumelor și produselor din cereale integrale. Din fericire, sfeclă este o sursă bogată de mangan.

Rezumat: Sfeclă roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale importante, inclusiv potasiu, mangan, vitamina C și acid folic.

Ingrediente conținute în sfecla

Vă puteți bucura de multe beneficii de sănătate prin consumarea anumitor ingrediente ale plantelor. Sfeclă roșie conține unele dintre cele mai bune pentru corpul dumneavoastră.

betanină

Betanina este substanța care conferă sfeclei o culoare roșie caracteristică. Acesta este cel mai comun pigment din sfecla.

Vulgaxanthin

Este un pigment galben sau portocaliu care apare în sfecla galbenă și roșie.

Anorganic nitrat în sfecla

După consumul uman, nitratul anorganic se poate transforma în oxid nitric, care are multe funcții importante în organism. În plus față de sfeclă, este abundent în mai multe legume cu frunze.

Rezumat: Sfeclă roșie are un conținut ridicat de compuși ai plantei, cum ar fi vulgaraxantină, nitrați anorganici și betanină.

Cum rămâne cu nitrații din sfecla?

Termenul menționat mai sus „nitrați de sfeclă anorganică” acoperă nitriții, nitrații și oxidul de azot. Sfeclă roșie și sucul său sunt bogate în nitrați. Aproximativ 80-95% din nitrații din dietă provin de la fructe și legume. Acestea diferă de nitriții alimentari, care se găsesc, de obicei, în carne tratată, aditivi alimentari, cereale și produse de panificație. Studiile au arătat că dietele bogate în nitriți și nitrați pot avea beneficii semnificative pentru sănătate, de exemplu reducerea nivelului zahărului din sânge și, prin urmare, reducerea riscului de îmbolnăvire. Nitraturile din sfeclă de origine animală sunt transformate în oxid nitric, un „mesager” biologic. Oxidul de azot trece prin pereții arterelor tale și trimite semnale către celulele căptușelii exterioare pentru a le slăbi. Relaxarea acestor celule musculare permite dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce tensiunea arterială.

Concluzie: Sfecla rosie hraneste corpul cu nitrati anorganici, care ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Beneficiile de sănătate ale consumului de sfeclă

Ingredientele sănătoase din sfeclă au un efect pozitiv asupra inimii și îmbunătățesc aptitudinea fizică.

Tensiunea arterială scăzută

Tensiunea arterială ridicată este denumită de obicei „hipertensiune”. Dacă nu este tratată, hipertensiunea ar putea deteriora inima și vasele de sânge. Tensiunea arterială ridicată este un factor de risc puternic pentru bolile cardiace la nivel mondial. Aceasta poate duce la accidente vasculare cerebrale și moarte prematură. Consumul de sfeclă roșie și alte fructe în legume bogate în azotați anorganici ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Cercetările arată că sfeclă roșie (sau suc de sfeclă) poate reduce tensiunea arterială cu 3-10 mm / Hg în doar câteva ore.Oxidul nitric cauzează dilatarea vaselor de sânge și relaxarea. Aceasta ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Sfeclă roșie și performanță sportivă

Sfeclă roșie furnizează nitrați, care îmbunătățește performanța în timpul exercițiilor fizice. Azoturile dietetice reduc cantitatea de oxigen utilizată în timpul efortului fizic, îmbunătățind eficacitatea mitocondriilor și a altor părți ale celulei care stimulează organele interne sau produc energie. Conținutul ridicat de nitrați anorganici din sfecla afectează utilizarea adecvată a oxigenului, sporește rezistența și, ca rezultat, îmbunătățește performanțele sportive.

Rezumat: Sfeclă de mâncare contribuie la o utilizare mai eficientă a oxigenului de către celulele corpului, o rezistență mai bună și o eficiență fizică sporită. Sfeclă roșie este o legumă fenomenală când vine vorba de încercarea de a reduce tensiunea arterială. Consumul lor regulat vă ajută să vă protejați de boli de inimă și de alte boli pe termen lung.

Sfeclă roșie – efecte secundare

Corpul majorității oamenilor reacționează pozitiv la sfecla roșie. Cu toate acestea, există unii oameni care experimentează efectele secundare ale sfeclei de mâncare. Unul dintre cele mai frecvente efecte este schimbarea culorii urinei spre roz sau roșu. Acest efect secundar temporar este complet inofensiv.

FODMAP

Sfeclă roșie este cunoscută pentru a conține FODMAP sub formă de fructați. Acestea sunt carbohidrați cu lanț scurt care sunt digerați de bacterii în intestine. FODMAP provoacă probleme digestive minore la unii oameni. Persoanele care sunt afectate de acest efect secundar suferă de sindromul intestinului iritabil.

oxalați

Sfeclă roșie conține oxalați, care pot duce la formarea de pietre la rinichi la persoanele susceptibile la aceste boli. În unele cazuri, oxalatul poate deveni un agent antimultic. Aceasta înseamnă că interferează cu absorbția organismului de micronutrienți. Oxalații se găsesc pe tot sfera, dar cel mai înalt nivel este înregistrat în frunze.

Concluzie: Sfeclă este foarte bine tolerată de organismele majorității oamenilor. Cu toate acestea, datorită conținutului de FODMAP și oxalați, unii oameni simt efectele adverse ale consumării acestora.

Cererile pentru sfeclă de zahăr

Sfeclă roșie este bogată în multe substanțe nutritive. Sunt pline de fibre, compuși ai plantelor, vitamine și minerale. Cercetările arată că mâncarea de sfeclă vă poate îmbunătăți sănătatea. Beneficiile sfeclei sunt o inimă mai puternică, o eficiență mai mare a efortului și o scădere a tensiunii arteriale. Aceste avantaje se datorează nivelului ridicat de nitrați anorganici. Sfeclă roșie are un gust dulce și poate fi adaptată la multe mese delicioase. Le puteți mânca crude sau le puteți prepara cu ușurință într-o formă gătită.Integrarea sfeclă într-o dietă sănătoasă este ușoară și benefică pentru corpul tău!

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*