Utilizați de asemenea Calcitonin Finder

[Total: 0    Average: 0/5]

Diagnosticul bolii Paget se bazează pe imaginea clinică a bolii, precum și pe anomalii în studiile auxiliare. În sânge există o creștere a markerilor care indică un proces accelerat de formare a țesutului osos (activitate crescută a fosfatazei alcaline în serul de sânge, care se corelează cu amploarea leziunilor și, de asemenea, creșterea nivelului de osteocalcin – raportat și la starea activității bolii ) .

În plus, concentrația de markeri care indică creșterea resorbției țesutului osos este crescută. În plus, concentrațiile de calciu din ser și urină sunt crescute, de obicei după fracturi și imobilizare pe termen lung a pacientului.

Testele imagistice sunt folosite pentru a lua raze X de oase lungi, care prezintă modificări caracteristice și se efectuează scintigrafie osoasă (este un test în care o substanță radioactivă este administrată intravenos și capturată de mai multe sau mai puțin de țesuturi, de altele mai puțin).

Numai în caz de îndoială este recomandabilă efectuarea unei biopsii osoase și examinarea țesutului într-un microscop. Boala trebuie diferențiată cu tumori osoase și metastaze, inflamație a măduvei și a osului și hiperparatiroidism.

Tratamentul bolii Paget

Tratamentul bolii Paget este simptomatic. Scopul este de a inhiba activitatea patologică a celulelor osoase prin utilizarea bifosfonaților, care sunt medicamente de primă linie în boala lui Paget (de exemplu bisphonatul de bistofonat de pesticide). Pamidronat, ibandronat, tiludronat). Medicamentul este administrat ciclic.

Scopul este de a normaliza parametrii activi ai proceselor de remodelare a țesutului osos (activitatea fosfatazei alcaline este monitorizată). A fost de asemenea utilizat calcitonin, dar efectul său este mai slab decât cel al bifosfonaților. Dacă este necesar, trebuie administrate analgezice, de ex. medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau opioide.

Un alt aspect important îl reprezintă tratamentul fracturilor și poziția anormală a osului, precum și o cantitate suficientă de calciu și vitamina D. Gimnastica de reabilitare și fizioterapia sunt, de asemenea, recomandate (căldura nu trebuie utilizată, deoarece oasele însele, care au fost afectate de boală , arată temperaturi mai ridicate din cauza tulburărilor de circulație a sângelui).

Prognoza bolii Paget

Prognosticul bolii Paget depinde în primul rând de numărul de locații afectate și de severitatea modificărilor osoase și de stadiul la care a fost diagnosticată boala. Dacă procesele de distrugere a țesutului osos predomină în focarele de boală, acestea sunt în mod semnificativ deformate.

Pe de altă parte, prevalența proceselor de formare duce la îngroșarea osoasă și la hipertrofie, crescând susceptibilitatea la fracturi datorită leziunilor triviale. Tratamentul precoce și consecvent întârzie deformările osoase. Prognoza este agravată de complicațiile bolii: surditate, osteosarcom, pietre la rinichi, hidrocefalie, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral ischemic, fracturi și altele.

Sonia Costin
Despre Sonia Costin Articolele 707
Sunt multe de spus despre Sonia Costin , dar două lucruri pe care nu le vei uita niciodată sunt acelea intuitive și dezinteresate. Desigur, sshe este, de asemenea, anticipativ, vesel și ordonat, dar în doze mai mici și sunt adesea răsfățați de obiceiurile de a fi fără griji. Intuiția ei, totuși, este cea mai cunoscută. În multe ocazii, oamenii se vor baza pe deschiderea ei ori de câte ori au nevoie de înveselire. Nimeni nu este desigur desigur și Sonia are o mulțime de trăsături mai puțin favorabile. Argumentația ei și natura extremă tind să fie în cale și să facă lucrurile inconfortabile să spun cel mai puțin. Din fericire, dezinteresul ei este, de obicei, acolo pentru a ajuta la rezolvarea lucrurilor atunci când este nevoie .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*